anatWe zijn helaas -of gelukkig het is maar net hoe het uitkomt- nog niet gekloond. En dus kunnen we tot onze spijt niet alle feesten en partijen, voorstellingen, vernissages of openingen bijwonen. Op zich geen ramp, life goes on, maar soms laat je dan misschien iets leuks liggen om over te vertellen. Gelukkig is de social media dan buitengewoon handig om iemand aan de virtuele mouw te trekken. En dat is precies wat een jongedame van een leuke nering aan het Noorderplantsoen deed. Wij zijn natuurlijk de beroerdste niet en besloten gehoor te geven aan dit digitaal verzoek. Kwam ook wel goed uit want we hebben regelmatig een knorrend maagje en zijn ietwat nieuwsgierig aangelegd. Reden genoeg dus om afgelopen vrijdag op onze stalen ros te jumpen en richting het groene stadshart te sjezen om eens fijn te gaan mystery-eten. Nu verwachten jullie natuurlijk een leuk verhaal met smakelijke details over één en ander. Tsja.. We zouden natuurlijk niets liever doen. Echt, heus en eerlijk waar. Maar we staan een beetje in dubio. Want waarschijnlijk is straks de ellende niet te overzien. Trekken er eerdaags hordes mensen richting de Grachtstraat om het terras en pand te bevolken. Is het in no time de hottest place in town en pissen we zelf naast de spreekwoordelijke pot: niks niet meer relaxed zitten maar vijf weken van te voren reserveren…Dat dus. Aan de andere kant, we kwamen er behoorlijk lyrisch vandaan en hebben niet één minpuntje kunnen verzinnen. De gastjuffrouw -incluis mini me- was attent, plezierig in de omgang en opgeruimd van aard. De voedselprojectjes van Anat zelf waren – we willen niet hysterisch overkomen- FANTASTISCH, het broodje hemels, de doperwten-muntsoep geniaal en de koffie was verjukkuluk: gevalletje alsof er een engeltje over je tong piest. En dan is alles ook nog eens vers, vers, vers, plantaardig, bio, duurzaam en al het andere wat maar goed is voor lijf, leden en de planeet. Nu niet denken: ” hé get ik ruik een geitenwollenstinksok” mooi niet dus hé! Het is hip, jong en met een duidelijke visie. Als de sodemieter dus binnenkort die kant op! En een beetje slimmerik neemt de proeverij, geloof ons daarvan word je een heel blij ei. Smaakt alles na een bezoek naar meer?! Een optie is om Anat te ontvoeren en haar achter je eigen fornuis vast te binden. Maar ja da’s weer zo’n gedoe en of ze er zelf vrolijk van wordt is maar de vraag. Makkelijker is het om een workshop van haar te volgen. Kan jezelf je medemens blij maken met je opgedane kook- en bakkennis. Want kennis delen is goed voor velen. En jawel da’s wederom één voorop een tegeltje! Al last van een “het water loopt me in de mond” gevoel?! Mooizo, klik maar even op de link, check nog even de openingstijden en trakteer jezelf op een smaakpapillenfeestje!   http://www.anat.nu/  https://www.facebook.com/AnatBloomingLife?fref=ts

Written by Gon

Gon is het prototype van de laatste arbeidshype, een stapelbanenmens; stylist,blogger en copywriter. Deze duizendpoot is reeds van jongs af aan gezegend met een voorliefde voor mode, muziek, kunst en cultuur. Een kunstzinnige opleiding lag dan ook voor de hand; in dit geval Academie Artemis, Hogeschool voor Styling in Amsterdam....
Read more